Studio nagraniowe Katarzyny BosackiejPolecaneNowość

Ekologia zdeterminowała proces projektowania i aranżacji studia Katarzyny Bosackiej. Prowadząca programy takie, jak „Wiem, co jem” czy „Wiem, co kupuję” postawiła na naturalne materiały zapewniające przytulny, sielski wystrój. Wśród nich znalazły się płytki ceramiczne od Grupy Tubądzin.

Użyte kolekcje

Boho

Timeless

Nazwa obiektu

Studio nagraniowe Katarzyny Bosackiej

Lokalizacja

Warszawa

Przestrzeń

Wygląd

Zobacz 3. odcinek Open the door for Tubądzin

Zaprojektowanie funkcjonalnego studia nagraniowego to nie lada wyzwanie. Aranżując je należy położyć nacisk nie tylko na aspekty wizualne, ale także na trwałość wykorzystywanych materiałów. To przestrzeń, która każdego dnia narażona jest na intensywną eksploatację. Dlatego w swoim nowym studio, gdzie nagrywane są odcinki programu „Eko-Bosacka”, prowadząca postawiła na wysokiej jakości płytki ceramiczne Grupy Tubądzin. Świadome wybory to idea, która stała się wyznacznikiem aranżacyjnym. Skoncentrowano się zatem na trwałości materiałów oraz ponadczasowym wzornictwie, które sprawdza się niezależnie od sezonowych trendów. Dzięki temu wnętrze koresponduje z tematyką programu.

Sercem studia jest kuchnia. To przestrzeń niezwykle funkcjonalna, w której liczy się perfekcyjna czystość, ale też swobodny dostęp do wszystkich narzędzi kuchennych. Doskonale łączy ona w sobie urok swobodnej sielskości i prostoty z wysokim standardem, który pozwala utrzymać pomieszczenie w idealnym porządku. Dziennikarka postawiła na zieleń w odcieniu szałwii, dobrze znanej z polskich łąk i lasów oraz ponadczasową biel. Wnętrze ma bardzo przytulny, domowy charakter. Na ścianach znalazły się płytki z kolekcji Timeless Macieja Zienia. Przywodzą na myśl aranżacje popularne w Prowansji.

Podłogi to także dzieło Tubądzina. Kolekcja Wood wprowadza nutę naturalności, bliskości z przyrodą.. Płytki te docenić należy za design, ale także za ich funkcjonalność, która pomaga w utrzymaniu czystości w telewizyjnej kuchni.

Na ekranach widzimy jedynie strefę kuchenną studia, natomiast w rzeczywistości studio przypomina układem mieszkanie. W łazience, w strefie kąpielowej wykorzystane zostały płytki Macieja Zienia z kolekcji Boho. Ich etniczne wzory oraz łagodna, błękitno-biała kolorystyka działają kojąco i wyciszająco, wnosząc powiew świeżości i swobody.